Jste zde

Domů » Severní Portugalsko

Slavnosti a festivaly

Portugalské město Coimbra a festival "Queima Fitas"

Portugalsko je oblíbenou prázdninovou destinací pro návštěvníky všech věkových skupin:

Rodiny s malými dětmi ocení přátelskost Portugalců k těm nejmenším, ti starší zase zajímavou krajinu mezi severním Portugalskem a jižním pobřežím u Atlantského oceánu, a milovníci sportu třeba zase mnoho golfových hřišť v okolí turistických středisek.

Ale co by to bylo za dovolenou bez návštěvy nějaké slavnosti, turnaje či folklórního festivalu? Radostné očekávání místních obyvatel, nervozita účastníků, vůně grilovaného masa a smaženého pečiva, rozlévané víno a samozřejmě představení samotné, to vše rychle zatáhne návštěvníky do slavnostní atmosféry, kteří se tak stanou součástí celku.

Každý, kdo si mezi mnoha akcemi vybere toho svého "favorita“, si určitě naplánuje svojí dovolenou v Portugalsku tak, aby se mu kryla s datem konání akce. My vám pár takových akcí trošku přiblížíme.

Azorské ostrovy

Každý rok v říjnu se koná v Angra do Heroísmo mezi jazzovými fanoušky velmi oblíbený jazzový festival. Město Angra do Heroísmo najdete na Azorském ostrově Terceira.

Region Alentejo

Městečko Campo Maior se promění každý rok v prvním zářijovém týdnu v moře květin. Samozřejmě, že zde není něco jen k vidění, ale bude postaráno o všechny vaše smysly.

Region Centro

"Queima Fitas" je název staletého studentského festivalu ve starém univerzitním městě Coimbra. Každý rok se v měsíci květnu vesele tančí a slaví v ulicích města. Turisté mohou navštívit a obdivovat různé přehlídky a hudební akce.

Region Lisabon

V Portugalsku se dobře cítí nejen kulturní cestovatelé a plážoví nadšenci, ale také milovníci koní budou v zemi na jihozápadě Evropy velmi šťastní. Ti by určitě měli v létě navštívit mezinárodní parkúrový turnaj v Cascais. Cascais se nachází západně od Lisabonu, je to velmi rušné a turisty hojně navštěvované malé městečko.

Severní Portugalsko

Hodně hudby, hodně folklóru a další vystoupení uvidí a uslyší návštěvníci trhu São Mateus ve městě Viseu. Dalšími body na programu jsou soutěže v parkúru, cyklistické a lehkoatletické závody, rybářské soutěže a přehlídka parašutistů. Určitě si nenechte ujít řemeslný jarmark a ochutnejte alespoň některé místní speciality.

Příznivci starých automobilů a motocyklů si přijdou na své v září, v horách Caramulo. Pohoří se rozkládá v severní části Portugalska, v okrese Viseu a je snadno dostupné z města Porto.

Koná se tu oldtimer-rallye, stejně jako závody do vrchu anebo setkání oldtimerů. Také návštěva muzea automobilů a motocyklů ve městě Caramulo stojí za návštěvu.

Místo

Coimbra 40° 12' 11.574" N, 8° 26' 5.5572" W
Location

Portugalsko na FB