Jste zde

Domů » Jižní Portugalsko

Faro a památky

Faro a katedrála Sé
Autor: Astacus

Církevní památky

Katedrála Sé Catedral leží v historické části Vila-Adentro města Faro. Byla postavena na místě, kde původně stál kostel ze 13. století a bývalá maurská mešita. Po útoku Angličanů v 16. století a zemětřesení v 18. století byla zpustošena, na konci 18. století znovu postavená a dnes je směsí mnoha architektonických stylů. Věž a dvě kaple jsou vše, co zbylo z původního kostela. Z její vyhlídky si můžete prohlédnout mnoho čapích hnízd, která zdobí střechy okolních budov.

Kostel Igreja da Ordem Terceira de São Francisco ze 17. století byl původně postaven jako součást kláštera svatého Františka, ale v 18. a 19. století byl výrazně změněn. Obzvláště pozoruhodné jsou krásné obklady, malby a nástavec oltáře.

Kaple Ermida de Santo António do Alto leží vedle strážní věže ze 14. století, a předpokládá se, že byla postavena v 15. století. Po jejím částečném zničení při zemětřesení v roce 1755 byla zrekonstruována. Její krásný oltář byl dílem proslulého, z Algarve pocházejícího řezbáře Manuela Martinse. Kromě kaple se zde nachází muzeum, které je zasvěceno sv. Antoniovi.

Středověký kostel Igreja de São Pedro se nachází v blízkosti pobřeží, v 16. století byl kompletně přestavěn, když se stal hlavním kostelem farnosti. I on byl z části zničen zemětřesením, ale jeho oltář a kaple obsahují krásné příklady oltářních obrazů z baroka a rokoka, a obklady z období baroka.

Kaple z 18. století v kostele Igreja da Ordem Terceira de Nossa Senhora do Monte do Carmo byla v Algarve prvním příkladem rokokového stylu. Obzvláště pozoruhodné jsou umělecky pozlacené oltářní obrazy, malované stropy, krásná sbírka barokních soch a kostní kaple, lemovaná hrůznou sbírkou umělecky aranžovaných lebek a kostí z přesunutého hřbitova.

Muzea

Městské muzeum Museu Municipal de Faro se nachází v klášteře Convento de Nossa Senhora da Assuncao ze 16. století. V roce 1536 byl částečně zničen Angličany a v Algarve je stále jedním z nejlepších příkladů architektury z počátku renesančního období. Muzeum zahrnuje římské a středověké archeologické nálezy, i mnoho uměleckých sbírek.

Námořnické muzeum Museu Marítimo Almirante Ramalho Ortigão bylo založeno roku 1931, a je věnované všem aktivitám, které mají co do činění s mořem, a které formovaly a silně ovlivnily tradiční způsob života v Algarve.

Regionální muzeum Museu Regional do Algarve vzniklo v roce 1963 a obsahuje zajímavou sbírku artefaktů a ručního nářadí, které se tradičně používaly v Algarve.

Impozantní římské ruiny Milreu v blízkosti Estói jsou součástí vily z 3. století a zahrnují hlavní dům, chrám a koupele. Barevné mozaiky, které představují mořské motivy, zdůrazňují trvalé spojení s mořem.

Faro s kostelem Igreja do Carmo
Autor: Astacus
Faro a muzeum Municipal de Faro

Místo

Kostel Igreja de São Pedro 37° 1' 6.7728" N, 7° 56' 2.7024" W
Location

Portugalsko na FB