Jste zde

Domů » Pláže

Portugalské pláže, 2. část

Portugalská pláž Carcavelos

Pro milovníky přírodních pláží s velkými vlnami je jednou z těch nejlepších a nejhezčích Arrifana. Mnozí lidé sem přijíždějí z daleka, jen aby jí mohli vidět. Pláž Barriga ale není o nic méně krásná. Dostanete se k ní přes polní cestu a měli byste si sebou vzít nějaké jídlo a pití, protože zde není žádné občerstvení. Odměnou vám ale bude opravdu krásná pláž.

Klidné moře a kilometry dlouhé písečné pláže se nachází ve východní části pobřeží Algarve. Určitě se vám zalíbí na pláži Barril na jednom z ostrovů, na Ilha de Tavira.

Na jedné straně moře, na straně druhé zátoka. Mezi portugalskou pevninou a mořem leží tiché ostrovy, písčiny a kanály. Tak se návštěvníkům prezentuje velká přírodní chráněná oblast Ria Formosa.

Od pláže Ancao vedle obce Quinta do Lago až k vesnici Cacela Velha se rozkládá krajinný "klenot" s klidným mořem, širokými písečnými plážemi a malebnými ostrovy. To je oblast, kde si můžete vychutnat pláže daleko od rušného shonu.

V místních restauracích můžete ochutnat kraby a mušle čerstvě vylovené z chovného bazénu a bavit se s rybáři, kteří žijí kolem zátoky. Ilha da Baretta, jeden z ostrůvků, je nejjižnějším bodem státu Portugalsko.

Na písečnou pláž se dostanete pouze lodí nebo soukromým vodním taxi. Culatra je gurmánským rájem pro všechny ty, kteří rádi jedí mořské plody, a z Armony zase budete mít krásný pohled na západ slunce.

Na široké písečné pláži ostrova Tavira se můžete při odlivu příjemně procházet. A na pláž Barril se zase dostanete miniaturním vláčkem z místa Terra Estreita, které je považováno za ekologický koutek Portugalska, anebo z Cabanasu, které je přístavištěm starých rybářských lodí.

Estoril je světoznámé přímořské letovisko v regionu Extremadura u Atlantiku, s mezinárodní atmosférou a širokou nabídkou zábavy. Místo nabízí vše, o čem můžete při letní dovolené snít: Pláže, exkluzivní hotely, golfová hřiště, kasina a dokonce i závodní automobilovou dráhu.

Od 30. let minulého století je Estoril jednou z hlavních turistických destinací v Portugalsku. V roce 2003 dokonce obdržel cenu za "Golfovou destinaci roku" (Established Golf Destination of the Year), kolem něj je totiž osm golfových hřišť. Dálnice "přibližuje" oblast blíže k hlavnímu městu Lisabon, a tím i k jeho mezinárodnímu letišti.

Místo

Pláž ostrova Ilha de Tavira 37° 5' 9.7368" N, 7° 39' 42.2316" W
Location

Portugalsko na FB