Jste zde

Domů » Jižní Portugalsko

Costa do Estoril

Pobřeží Costa do Estoril

Pobřeží Costa do Estoril je oblast na západě Portugalska. Pojedete-li z města Lisabon západním směrem, kolem pláží hlavního města, dostanete se na "konec Evropy". Přesněji řečeno, na nejzápadnější bod pevniny evropského kontinentu, k mysu Cabo da Roca. Patří k pobřeží Costa do Estoril stejně jako pobřežní města Estoril a Cascais.
Pro Atlantik neobvykle mírné klima Estorilu, kde dokonce rostou tropické palmy, je ideální pro všechny milovníky pláží a slunce.

Blízkost hlavního města Lisabonu dělá z Costa do Estorilu už dlouhou dobu populární výletní cíl pro obyvatele tohoto velkoměsta a turistům zase umožňuje naplánovat si plážovou dovolenou zároveň s návštěvou okouzlujícího města. O oblibě letoviska svědčí řada výstavních vil nejvyšší lisabonské společenské třídy. I dnes Lisabonci rádi přijíždějí o víkendu na pobřeží nadýchat se čerstvého mořského vzduchu, projít se po pláži a pochutnat si v těch nejlepších rybích restauracích na humrech, sardinkách anebo pražmách.

Dovolená na pobřeží je ideální nejen pro plážové lenošení, ale také pro objevování měst Lisabon, Estoril, Cascais a Sintra. Třem městům Estoril, Cascais a Sintra se také říká "Zlatý trojúhelník". Zde najdete nejen jedny z nejlepších golfových hřišť v Portugalsku, ale Sintra má také některé architektonické skvosty jako je Palácio Nacional, Queluz (portugalské Versailles) a neobyčejný Palácio da Pena. V centru Estorilu se nachází vedle restaurací s kulinářskými specialitami i mnoho kaváren, hospod, taveren, barů, klubů, obchodů a jiných zajímavostí.
Mezi oblíbené zajímavosti v této turistické oblasti patří také pozůstatky římských vil a maurských staveb.

O několik kilometrů dále na sever od Cascais, na strmých útesech Boca do Inferno (Pekelná tlama), můžete zažít nezkrotný Atlantický oceán. Tady se sílou přírody narážejí vlny na 20 metrů vysoké útesy.
Vodní sportovci si na pobřeží přijdou také na své. Kromě jízdy lodí, plachtění a rybaření nabízí tento úsek pobřeží také "hotspoty" pro windsurfing - v Praia do Guincho jezdí surfaři z celého světa na metry vysokých vlnách.

Místo

Estoril 38° 42' 14.3784" N, 9° 23' 50.4204" W
Location

Portugalsko na FB