Jste zde

Domů » Jižní Portugalsko

Portimao

Portugalská pláž Praia da Rocha

Portimao je město ležící v okrese Faro, na jižním pobřeží Portugalska. Dříve bylo známé jako Vila Nova de Portimao, ale od roku 1924 se jeho název zkrátil. Město má přibližně 41 tisíc obyvatel a spolu s městem Faro je to nejlidnatější obec v regionu Algarve.

Tradičně významný obchodní a rybářský přístav je dnes jeden z nejoblíbenějších turistických cílů v Algarve. Je to moderní město s nádhernými plážemi v blízkosti ústí řeky Alvor, s krásnou přírodou a spoustou zábavy.

Přitažlivost regionu spočívá v úžasné rozmanitosti jeho krajiny a pláží. Turisté, kteří si chtějí užívat slunce, mají na výběr mezi dlouhými plážemi jako je populární Praia da Rocha, nebo z mnoha menších, chráněných pláží jako je Prainha, která leží západně od města.

Mnohé z pláží v Portimau jsou obklopené typickými zlatými útesy, které mají fantastické skalní výběžky, oblíbené u milovníků potápění a šnorchlování. Praia do Alvor, nejzápadnější pláž v celé oblasti, je úplně jiná. Namísto útesů zde najdete třpytivě bílé duny, které oddělují moře od laguny a mokřadů u ústí řeky Alvor.

Chráněná oblast u ústí řeky je moc krásná a určitě stojí za návštěvu. V mokřadech a kanálech žije mnoho druhů stěhovavých ptáků. Tady zažijete daleko od rušného letoviska na pobřeží zcela zvláštní klid.

Portimao je živé přímořské město, kde je hodně co k vidění i k podnikání. Milovníci pláží to nemají daleko ke krásné Praia da Rocha, kde najdou spoustu aktivit a zábavy. Například možnost zapůjčení potřebného vybavení k vodním sportům, bary, kavárny, restaurace anebo obchody.

Vášniví hráči golfu si mohou vybrat v okolí z několika golfových hřišť, mezi něž patří Álamos, Morgado, Alto Golf, Penina anebo Silves Golf.

Ti, kteří by chtěli rádi vidět zajímavé věci, se můžou projít podél promenády a dívat se přitom na projíždějící rybářské lodě nebo v jedné z proslulých rybích restaurací ve městě ochutnat místní oblíbené a jedinečné sardinky na domácím chlebu.

Oblast je obzvláště rušná v srpnu, protože se tu slaví populární festival sardinek. Vyplouvají odsud také lodě na malebné výlety po řece Arade, která nabízí návštěvníkům možnost obdivovat pestrou krajinu ve vnitrozemí.

Čilý noční život v Portimau nemá nic co do činění s klidem a pohodou rybářských vesnic dávných dob. Jachetní přístav je ztělesněním moderního letoviska a v létě je velmi navštěvovaný, protože nabízí široký výběr barů, restaurací a nočních klubů ve velmi exkluzivním prostředí.

Praia da Rocha je nejživější oblastí ve večerních hodinách, protože je tu také mnoho barů a nočních klubů, kde můžete slavit celou noc, a také kasino, které láká mnoho zahraničních návštěvníků. V létě, kdy v mnoha klubech hrají prvotřídní DJ´s, je Praia da Rocha jedním z nejexkluzivnějších míst pro noční život v Algarve.

Místo

Portimao 37° 8' 13.6932" N, 8° 32' 15.2016" W
Location

Portugalsko na FB